Alpina Trapper RJ

168,55 

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Alpina Trapper RJ on monipuolinen, kalvollinen varsikenkä vaellus-, metsästys- ja työkäyttöön. Alpina Trapper on Alpinan myydyin vaellus- ja metsästyskenkämalli Suomessa.

Materiaalit

Trapper RJ:n sisäpinta on jalalle miellyttävän tuntuista, pehmeää tekstiiliä. Kengän kieli on ylös asti tekstiilivuorattu ja kengänsuu on noin 8 cm matkalta pehmeää nupukkinahkaa, jossa on sisäänommeltu pehmuste. Tämä tekee kengästä todella miellyttävän säärtä ja pohjetta vasten kovassakin rasituksessa.

Ulkopinta on 2,2 mm paksua ja kestävää rasvanahkaa. Kengän kärkiosassa on kumisekoitetta oleva kivirantti, joka suojaa kenkiä ja jalkoja kovemmassakin maastossa. Kengän yläosa on pehmeää nupukkia. Kengässä on akilleskevennin, joka helpottaa jalkojen rasitusta merkittävästi.

Rakenne

Alpina Trapper RJ on suunniteltu maastokäyttöön, josta johtuen siinä ei ole taktisista maihareista poiketen liikoja saumoja tai muuta ylimääräistä. Kenkien rakenne on suunniteltu mahdollisimman jalkaystävälliseksi, esimerkiksi varren takaosa on ommeltu niin, että nilkkaan ei jää saumoja, jotka voisivat hiertää. Kenkien lesti on suomalaiseen jalkaan riittävän leveä “Nordic- lesti”.

Trapper RJ:n pohjan ja kenkäosan kiinnitys on perinteisestä poikkeava. Kengän ylä- ja alaosa ovat käytännössä yhtä osaa, sillä pohja on valettu kiinni perinteisen liimaamisen sijasta. Pohjassa on kiinnitysteknologiasta johtuen rakenteellinen liikkumavara, koska kengän reuna ei ole liimattu suoraan pohjan reunaan, joten sauma joustaa. Tämä tekee kengän pohjasta erittäin pitkäikäisen käytössä. Kengissä on Alpinan oma kumisekoitepohja, joka pitää myös märällä ja liukkaalla pohjalla eikä kovetu pakkasellakaan.

Kävelyominaisuuksiltaan Trapper RJ on todella joustava pitkittäissuunnassa ja silti se on riittävän kiertojäykkä karkeammallekin pohjalle. Trapper RJ on käyttöönoton alusta lähtien mukavan eteenpäin rullaava eikä liian jäykän tuntuinen jalkaan. Se on kenkä, joka ei vaadi isompaa sisäänajoa.

Alpina Trapper RJ:ssä on Sympatex -kalvo, joka on täysin vedenpitävä mutta myös hyvin hengittävä. Sympatexin ominaisuuksista ja esimerkiksi kestävän kehityksen toimenpiteistä voi lukea lisää täältä. Kengissä on nauhalenkit. Kengän alaosan nauhoituksen saa vakioksi nauhalukkojen avulla ja vain yläosa tarvitsee kiristää erikseen. Alpina Trapper RJ:ssä on irroitettava Alpinan pohjallinen. Koon 42 Trapper RJ -pari painaa 1836 grammaa.

Ominaisuudet

– Monipuolinen metsästys-, vaellus- ja maastokenkä
– Pinta 2,2 mm rasvanahkaa
– Kantavaimennettu, pitävä ja joustava kumipohja
– Erikoisvahvistettu kärki
– Vedenpitävä ja hengittävä Sympatex-kalvo
– Suomalaiseen jalkaan sopiva leveä lesti
– Valmistettu käsityönä Sloveniassa
– Irrotettavat pohjalliset
– Takuu 12kk

Oikean koon valinta

Ohessa on Alpinan kokotaulukko. Suosittelemme piirtämään jalkapohjan kuvan paperille (aina parempi jos joku toinen piirtää ja itse varmasti seisot koko painollasi jalkojesi päällä!) ja mittaamaan se ukkovarpaan päästä kantapään kauimmaiseen kohtaan. Tarkoituksena on siis saada pisin mitta tuolle välille minkä jalkapohjasta saat. Kokemuksemme mukaan kannattaa katsoa mittataulukon Mondopoint- mittaa ja etsiä oikea kengän koko sitä kautta. Jos siis saat jalkateräsi mitaksi esimerkiksi 270 mm, on oikea kokosi 42.

Alpina Trapper RJ:n lesti on leveähkö, joten se sopii useimmille käyttäjille. Kenkää sovittaessasi muista että nahkakenkä tulee käytössä venymään sivuttaissuunnassa muutaman millin, pituussuunnassa venymistä ei tapahdu.

Kengässä saa alussa olla sivuttaissuunnassa pieni tuntuma, niin että käytön myötä jalkineet olisivat mahdollisimman istuvat. Pituussuunnassa aikuisen kenkään tulee jäädä tyhjää kärkeen noin 7-10 mm. Sovita kenkää sellaisilla sukilla ja sukkamäärällä, joilla tulet kenkiä oikeasti käyttämään.

Alpina-kenkien hoito ja takuu

Huolloksi ja hoidoksi suosittelemme hyvää rasvausta, esimerkiksi Nahkiss on tähän mitä parhain. Kenkiä tulee hoitaa puhdistamalla ne likaantumisen jälkeen harjalla ja kädenlämpöisellä vedellä. Pyyhkäise roiskeet tuoreeltaan tai anna kuivua ja harjaa pois. Rasvaa kengät säännöllisesti ja laita rasva vain puhtaaseen pintaan.

Älä kuivaa kalvollisia kenkiä kuumassa auringopaisteessa, uunin päällä tai patterin lähellä, sillä liian kuumat lämpötilat voivat pilata kalvon. Hyvä kuivauspaikka on esimerkiksi lattialämmityksellinen pesuhuoneen lattia tai ihan raitis ulkoilma. Kuivuminen nopeutuu kun otat pohjalliset pois ja avaat kengännauhat kunnolla. Voit edesauttaa vedenhylkivyyttä hyvän rasvauksen lisäksi myös käyttämällä nahalle tarkoitettuja kyllästysaineita.

Alpina Trapper RJ:llä on 12 kuukauden valmistusvirhetakuu. Takuu ei siis kata esimerkiksi omasta huolimattomuudesta johtuvia kalvovikoja (esim. kuivattu liian kuumassa tai nahan hoito jätetty kokonaan tekemättä), joten huolla kenkiäsi hyvin!

Lisätiedot

Paino 1.9 kg
Koko

35.5, 36, 36.5, 37, 37.5, 38, 38.5, 39, 39.5, 40, 40.5, 41, 41.5, 42, 42.5, 43, 43.5, 44, 44/45, 45, 45.5, 46, 46.5, 47, 47.5, 48, 48.5, 49