Alpina Tundra Black Vaellus- ja virkakengät

87,90 

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Alpina Tundra Black on monipuolinen, pituudeltaan puolivartinen kenkä, joka soveltuu hyvin vaellus-, metsästys- ja värinsä puolesta myös virkakengäksi. Alpina Tundra on Alpina Trapperin lyhytvartinen sisarmalli.

Materiaalit

Tundra Blackin sisäpinnassa on jalalle miellyttävä tekstiilisisus. Kengän kieli ja kengänsuu on päällystetty noin 3,5 cm matkalta pehmeällä verkkomateriaalilla, joka tekee kengästä kuivan tuntuisen ja miellyttävän säärtä vasten myös kovemmassa rasituksessa.

Kengän ulkopinta on 2 mm paksua nupukkinahkaa, joka kestää käyttöä ja säilyy pitkään hyvännäköisenä. Kengän yläosassa on pehmeä kiiltonahkainen yläosa, joka lisää kengän joustavuutta liikuttaessa.

Rakenne

Alpina Tundra Blackissä on sama pohjateknologia kuin Alpinan Trapper-sarjassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ylä- ja alaosa kengästä ovat yhtä osaa ja pohja on valettu kiinni liimaamisen sijasta. Tämä lisää merkittävästi kengän kumipohjan käyttöikää verrattuna liimapohjiin. Tundra on todella joustava pitkittäissuunnassa samalla sen ollessa kuitenkin tarvittavan kiertojäykkä. Alpina Tundra on helppo ottaa käyttöön eikä se vaadi pitkää sisäänajoa. Jos olet sovittanut Alpina Trappereita, huomaat, että Tundran pohja on siihen verrattuna aavistuksen verran jäykempi.

Alpina Tundra Blackissa on Alpinan oma Alpitex-kalvo, joka on vedenpitävä mutta mutta myös hyvin hengittävä. Alpinan oma kumisekoitepohja on joustava ja pitää pystyssä liukkaallakin, sillä se ei kovetu pakkasella. Pyörretyn kärkensä ansiosta kengät rullaavat joutuisasti ja askel vie eteenpäin helposti.

Ominaisuudet:

– Materiaali 2,0mm nupukkinahkaa
– Kantavaimennettu, pitävä ja joustava kumipohja
– Vedenpitävä ja hengittävä Alpitex-kalvo
– Suomalaiseen jalkaan sopiva leveä lesti
– Valmistettu käsityönä Sloveniassa
– Irrotettavat pohjalliset
– Takuu 12kk

Oikean koon valinta

Ohessa on Alpinan kokotaulukko. Suosittelemme piirtämään jalkapohjan kuvan paperille (aina parempi jos joku toinen piirtää ja itse varmasti seisot koko painollasi jalkojesi päällä!) ja mittaamaan se ukkovarpaan päästä kantapään kauimmaiseen kohtaan. Tarkoituksena on siis saada pisin mitta tuolle välille minkä jalkapohjasta saat. Kokemuksemme mukaan kannattaa katsoa mittataulukon Mondopoint mittaa ja etsiä oikea kengän koko sitä kautta. Jos siis saat jalkateräsi mitaksi esimerkiksi 270 mm, on oikea kokosi 42.

Alpina-kenkien hoito ja takuu

Anna kastuneiden kenkien ensiksi kuivua ja sen jälkeen harjaa lika pois. Voit käyttää myös joko kuivaa tai kosteaa rättiä tai sientä. Älä kuivaa kalvollisia kenkiä kuumassa auringopaisteessa, uunin päällä tai patterin lähellä, sillä liian kuumat lämpötilat ja liian kovat lämpötilan vaihtelut pilaavat kalvon. Hyvä kuivauspaikka on esimerkiksi lattialämmityksellinen pesuhuoneen lattia tai ihan raitis ulkoilma. Kuivuminen nopeutuu kun otat pohjalliset pois ja avaat kengännauhat kunnolla.

Huolloksi ja hoidoksi suosittelemme nupukkinahkaiselle kengälle joko nupukkinahkaisille kengille tarkoitettua, vahaa sisältävää suojasuihketta, joka ei muuta nupukkinahkan pintaa. Jos sinua ei haittaa se että nupukkinahkan pinta littaantuu, voit käyttää myös mehiläisvahapohjaista rasvaa, kuten Nahkissta. Tundra Blackin nupukkipinta on erittäin matala, joten kengän ulkonäkö ei rasvauksella paljoa muutu, tummenee kyllä. Joka tapauksessa myös nupukkinahkainen kenkä tarvitsee samalla tavalla kosteushuoltoa kuin muutkin nahkakengät, mikään pelkkä kyllästyssuihke ei riitä. Nupukkinahkaisille kengille on olemassa myös omia puhdistussieniä, joilla nupukin pinnan saa harjattua auki ja esimerkiksi likatahrat poistettua.

Alpina Tundra Blackilla on 12 kuukauden valmistusvirhetakuu. Takuu ei siis kata esimerkiksi omasta huolimattomuudesta johtuvia kalvovikoja (esim. kuivattu liian kuumassa tai nahan hoito jätetty kokonaan tekemättä), joten huolla kenkiäsi hyvin!

Lisätiedot

Paino 1.5 kg
Koko

37, 37.5, 38, 38.5, 39, 39.5, 40, 40.5, 41, 41.5, 42, 42.5, 43, 43.5, 44, 44/45, 45, 45.5, 46, 46.5, 47, 48

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Alpina Tundra Black Vaellus- ja virkakengät”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *